dimarts, 26 de maig del 2009

Mataró. Amics que pregunten

Si sapiguessin a Mataró com pensem que estimo la meva ciutat, a fora, a L'H, s'en farien creus, de com em tracten.

Aquests dies com sabeu molts dels que em coneixeu, he sortit a la premsa, recolzant un manifest de la meva candidatura, ESQUERRA ANTICAPITALISTA. Després de 25 anys a ICV, he intentat sortir d'aquesta amb tota la dignitat ... no voldria renunciar a tots aquests anys de militància, de treball des de l'esquerra per tal d'intentar canviar les coses ... però AI, en un moment donat he conegut a gent que pensa més com crec que cal fer política.

Alguns dels meus amics, m'han dit: "tant gran com ets i tan de prestigi acumulat, per ara treballar des de REVOLTA?" "... treballar des de una opció marginal?"  "... Toni, val la pena treballar per les idees? "   " tens ganes de tornar a discutir de política?"  " ostres ... ara descobreixes Mandel o Besansenot?"  "Qui son aquests de Revolta Global? Val la pena votar-los?"  "Jo, ara ja et teniem etiquetat, sabiem que podíem agafar la papereta d'ICV EUiA ... "  "... com ets, no et podies conformar amb el teu racó a ICV, com qualsevol ex regidor, ex president, ... o díga-li com vulguis?"

Aquestes son moltes de les preguntes que em fan arribar molts dels meus amics i amigues, aquests dies, quan les notícies a nivell nacional diuen (i tenen raó) que sóc candidat per la candidatura a la candidatura REVOLTA GLOBAL / ESQUERRA ANTICAPITALISTA, en un lloc absolutament marginal (el 37 de la llista) però del que estic enorgullit com mai. Sé que altres vegades he ocupat llocs més mediàtics i algú dirà més importants ... però ara sé que qualsevol persona de Revolta, podria ocupar el meu lloc i moltes vegades amb molta més justícia. Penso en la Sandra, en Lluis, en Brian, la Júlia, l'ÀNGEL, en Josep Maria, l'Oriol, en Víctor, ... i molts més. Em sap greu no escriure o oblidar a ningú.

Les notícies a nivell local, també parlen d'aquest canvi, però d'una altra manera. Tothom a Mataró sap o diu saber qui filtra o deixa de filtrar notícies i quin sentit tenen moltes de les preguntes que es fan ... a mi m'és igual. A mi em fa molta il·lusió haver trobat comanys/es amb qui compartir un projecte polític en el que crec.

A Mataró, crec en un projecte polític d'esquerres ... però sembla ser que no és posible que hi pugui continuar ... hi ha masses interessos ... sembla ser que no saben AVUI ENCARA qui filtra o deixa de filtrar ... els /les amics/gues que em feien les preguntes que us cito més amunt si que ho saben. A mi. m'és igual a qui votin o deixin de votar ... saben que quan els faci falta un amic, en tenen un d'ANTICAPITALISTA, un que els ajudarà tot el que pugui o vulguin.

Sento molt no poder participar de les polítiques d'esquerres que puguin o vulguin fer alguns companys ... la vida és la vida ... suposo que prefereixen estar al costat del filtrador ... potser ... 

1 comentari:

  1. Gran entrada per inaugurar el Blog!

    Nosaltres a la nostra, amb les nostres idees i la nostra manera de fer.

    El principis sempre són difícils, però això tothom. Molta gent em feia les mateixes preguntes quan jo vaig entrar a formar part del moviment estudiantil, i aquí estic, a cap llista electoral, però sent cada cop més concient de la realitat que ens envolta, i envoltat de companys que em fan ser més concient d'aquesta realitat.
    Gràcies per la part que et toca.
    Junts seguirem aprenent, creixent i somiant, i gràcies a aquest somnis podrem seguir endevant, caminant en la nsotre propia direcció, rumb a una societat més justa on les persones siguin més importants que els interessos empresarials. Els hipocrites ja cauran per el seu propi pes, si els polítics ningu se'ls creu per alguna cosa serà...

    Així doncs, seguim treballant, un plaer tenir-te al meu costat.

    ResponElimina