dissabte, 2 d’octubre del 2010

Després del 29S … Revolta

Després de les mobilitzacions de la última setmana i del treball que s’ha des de l’esquerra més conscient d’explicar que el que està en joc ara mateix no és la negociació de les retallades socials sino la reivindicació dels guanys socials que s’han aconseguit amb les lluites obreres i socials en l’últim segle i segurament també posar sobre la taula que el que ens cal és una societat més justa. Una societat socialista. Ho dic així, UNA SOCIETAT SOCIALISTA, sense por a que algú m’acusi de no ser modern.
Tos hem vist com aquests últims  anys, els referents polítics de l’esquerra han anat derivant cap a un liberalisme més o menys progressista (sols cal que llegiu els textos aprovats ens els congressos del PSC o ICV) i una aproximació molt lleugera a l’ECOSOCIALISME, a les idees de Löwry, que el formula com una via de superació del capitalisme, com una fórmula inscrita dins dels moviments anticapitalistes que s’estan desenvolupant en aquests moments. Però també trobem una voluntat expressa per ignorar idees com les vinculades al DECREIXEMENT o la lluita expressa per la JUSTÍCIA SOCIAL  (aquells valors i idees que han de caracteritzar l’esquerra social)
Contra el que pensen i expressen els progressistes posmoderns, en els debats que podem mantenir, la lluita per una societat més justa, no ha de ser un retorn ideològic als anys 30, 40 o 50 del segle passat, per nosaltres és un pas endavant, en la creació del socialisme del S.XXI. En tot cas, no ens preocupa la modernitat sino el fet que les nostres propostes puguin contribuir a crear una alternativa política que ajudi a superar les injustícies socials, que pugui contribuir a un món millor, més ecològic, més just i sostenible. Un món en el que els pobles puguin garantir la seva sobirania alimentària, en el que tots els pobles puguin accedir a la riquesa de forma justa i equitativa.
Crec que tot això que us vull expressar quedaria incomplert si no obríssim la perspectiva del que cal fer a MATARÓ. Crec que ja sabeu que els referents socials de l’esquerra a Mataró, han deixat d’existir a la pràctica possiblement afectats per una pràctica política massa lligada a les institucions i poc valenta a l’hora de plantejar veritables alternatives socials amagant-se darrera un possibilisme, que la lliga al poder i l’allunya de les seves bases socials i ideològiques
La proposta que us voldríem fer arribar és la de contribuir, de la forma que us sigui més còmoda, a regenerar els referents d’esquerres. Estem en un moment en el que cal continuar la mobilització social, Mataró i la nostra comarca ha de decidir el manteniment o no, de les nostres zones agrícoles; si aquestes s’han de gestionar sota model agronaturals. Cal decidir sobre quin tipus de mobilitat volem i cal lluitar. Cal decidir sobre quin tipus de ciutat volem i en quin paper o lloc situem polítiques de caràcter social i com la nostra ciutat es vincula a les lluites contra el canvi climàtic.
Ens preocupa, també, de quina forma contribuïm a generar un referent polític d’esquerres que tingui una autoritat política real i si en aquesta contribució cal que ens sumem a algun front alternatiu d’esquerres i nacional.
Des de REVOLTA GLOBAL / ESQUERRA ANTICAPITALISTA a Mataró, us convidem a parlar de tot plegat i de tot allò que vulgueu plantejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada